Vádat emeltek

Egykori rendőr volt az orgazda az ékszerlopásnál

Vádat emelt a Szegedi Nyomozó Ügyészség egy volt rendőr zászlós ellen, aki Szegeden, egy belvárosi ékszerboltban elkövetett lopás orgazdája volt.

2013.12.20 11:51MTI

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a vád szerint a volt rendőr zászlós - aki a Készenléti Rendőrség Objektumvédelmi Főosztályának állományában, a Köztársasági Elnöki Hivatalban, a Sándor-palotában teljesített szolgálatot - mintegy 20 millió forint értékű arany ékszert vett át tavaly november közepén, az október 22-én történt szegedi, belvárosi ékszerbolti lopás egyik elkövetőjétől Budapesten.

A volt rendőr az ékszereket 2013. január 3-án Battonyán, megvételre ajánlotta egy ékszer-kereskedelemmel foglalkozó, német állampolgárságú orgazdának és feleségének, és az ékszekerek egy részét a kialkudott vételáron át is adta nekik. A többi ékszert a rendőrség által tartott házkutatáskor megtalálták. A szabadlábon védekező vádlottat a Szegedi Nyomozó Ügyészség, jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntettével vádol - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.