Péntek óta keresték a Lufthansa gépét

Megtalálták az Adriában az eltűnt gyakorlórepülő személyzetének holttesteit

Megtalálták a búvárok a Lufthansa horvátországi pilótaképző cégének pénteken eltűnt gépét és a fedélzetén tartózkodó két ember holttestét vasárnap délelőtt, Dugi Otok szigetének közelében- közölte a horvát Hina hírügynökség.

2008.08.03 13:03MTI

Megtalálták a búvárok a Lufthansa horvátországi pilótaképző cégének pénteken eltűnt gépét és a fedélzetén tartózkodó két ember holttestét vasárnap délelőtt, Dugi Otok szigetének közelében- közölte a horvát Hina hírügynökség.

A búvárok a zágrábi Hajózási Intézet speciális mélytengeri kamerájának segítségével Mezanj szigettől délnyugatra, 63 méteres mélységben találtak rá a Piper 44 Seminole típusú gép roncsára, valamint a 31 éves horvát oktató és 24 éves olasz tanítványának holttestére.

A helyszínt vasárnap hajnalban a horvát haditengerészet egyik hajójának szonárjával mérték be a kutató alakulatok - közölte a hírügynökség a Tengerészeti, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium szóvivőjének tájékoztatása alapján.

A kutatás vezetője vasárnap a horvát közszolgálati televíziónak arról számolt be, hogy először az áldozatokat emelik ki a tenger mélyéről, majd a lezuhant gépet is felszínre hozzák, hogy kiderítsék a szerencsétlenség okát.

A pénteken szerencsétlenül járt gép utáni kutatást a rendőrség, a kikötői kapitányság, a légierő és a haditengerészet nagy erőkkel folytatta.

Még pénteken a víz felszínén szétterülve papírokat találtak a szerencsétlenség helyszínén, majd szombaton dél körül Mezanj szigettől 11 kilométerre megtalálták a törzs darabjait az azonosítójellel, a gép repülési tervét és az elsősegélydobozát.

A Lufthansa a zárai repülőtéren működteti Intercockpit nevű pilótaképző cégét, amely a horvát városban kilenc repülőgépet állomásoztat - közölte pénteken a horvát közlekedési tárca.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.