Az évtized drogfogása

Hamburgtól Zuglóig követték a milliárdos kokainszállítmányt

Egymilliárd forintot érő, rendkívül tiszta kokaint csempészett hazánkba egy nemzetközi bűnbanda. A magyar rendőrök Budapesten csaptak le a Hamburgtól követett szállítmányra.

2014.01.23 11:55Havariapress
A kép csak illusztráció (Forrás: MTI)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csapott le a drogszállítmányra január 15-én. Az akcióban három embert elfogtak, az egymilliárd forintot érő kokainszállítmányt lefoglalták.

Az elfogott gyanúsítottak - két külföldi, és egy 29 éves magyar nő - 2013 őszén vette fel a kapcsolatot egy nemzetközi szállítmányozással foglalkozó magyar céggel az állítva, hogy luxusautókhoz való alkatrészeket rendeltek Panamából. A megbízás szerint Hamburgból kellett a szállítmányozó cégnek megszerveznie az áru Magyarországra hozatalát.

A Fővárosi Főügyészség által előterjesztett nemzetközi jogsegély alapján a nyomozók felvették a kapcsolatot a német hatóságokkal, akiktől azt kérték, hogy ellenőrizzék számunkra azt az információt, amely szerint az érintett alkatrészeket tartalmazó rakományban kábítószer található. A hamburgi vámhivatal vizsgálata megállapította, hogy a szállítmányba kokaint rejtettek el.

A szállítmány január 13-án érkezett meg Magyarországra, a vámügyintézést követően, január 15-én Vecsésen vették át a gyanúsítottak, majd a ládákat Zuglóba szállították. Mivel félő volt, hogy a drogkereskedők egyike lőfegyverrel rendelkezik, elfogásukat a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei hajtották végre.

A rendőrök az elfogáskor előkerült ládákban 25 csomagban összesen 25 kilogramm kábítószert találtak. Az elsődleges szakértői vélemények szerint rendkívül jó minőségű kokainról van szó, amelynek piaci értéke meghaladja az egymilliárd forintot.

A három gyanúsítottat őrizetbe vették, majd elrendelték előzetes letartóztatásukat. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja a ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.