Cink

Elájult a fővádlott - 73 és fél éven osztoznak a balfék bérgyilkosok

Összesen 73 év 6 hónap fegyházbüntetést osztott ki a Budapest Környéki Törvényszék arra az öt emberre, akiket nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádoltak. A jórészt felbérelt társaság tagjai egy nőt akartak megölni úgy, hogy rágyújtják a házát, de eltévesztették a házat, s egy békésen alvó házaspár otthonára dobálták a Molotov-koktélokat.

2014.01.22 17:16Havariapress

A Budapest Környéki Törvényszék szerdán hirdetett ítéletet a 2010-es bűnügyben. Az ítélet kihirdetésekor az ügy I. rendű vádlottja elájult. A törvényszék őt 16 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, felbujtóként, előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete maitt. A II. rendű vádlott 16, a III. rendű 15, a IV. rendű 14, míg az ötödrendű vádlott 12 évet kapott.

A vádirat lényege szerint, az I. rendű vádlott üzleti vita miatt úgy döntött, megöleti svájci élettársa korábbi barátnöjét. A kegyetlen leszámolásra felbérelte a II. rendű vádlottat, aki további ismerőseit vonta be - pénzt ígérve - a bérgyilkosság kivitelezésébe. A bérgyilkosok terepszemlét is tartottak a kiszemelt áldozat vélt tartózkodási helyén, de már akkor eltévesztették a házat.

2010. június 28-árabtűzték ki a leszámoplás napját. Tökölre vitették magukat egy ismerősükkel, aki nem tudott arról, mire készülnek. Onnan hárman gyalog, a HÉV sínei mentén jutottak Szigetcsépre. Megközelítették az előzőleg - hibásan - azonosított házat, majd a náluk lévő, előzőlegy fővarosi benzinkúton vásárolt üzemanyagból készített Molotov-koktélokat a tetőrendobták. A ház kigyulladt, az odabent alvó házaspár annak köszönheti életét, hogy kutyájuk jelezte a bajt. Kimenekültek a házból, nem esett bajuk, de otthonuk leégett.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a leszámolás célpontja nem is tartózkodott abban a házban, melyet a bérgyilkosoknak fel kellett volna gyújtaniuk. A külföldön tartózkodó célszemély édesanyja és két kisgyermek aludt odabent. Később, még a banda elfogása előtt, kiderült a tévedés, ezért a felbéreltek egy fillért sem kaptak megbízójuktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.