Három férfi

Védekezésre képtelen, idős embereket fosztogattak Újpesten

A külföldi, román állampolgárságú férfit akkor fogták el a rendőrök, amikor kilépett a börtönből, ahol egy ettől független bűncselekmény miatt töltötte büntetését.

2014.01.22 12:56MTI

A rendőrség elfogott három férfit, akik idős, védekezésre képtelen embereket raboltak ki a főváros IV. kerületében 2013 júniusától az év végéig - tájékoztatta szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtószóvivője az MTI-t.

Bognár Kinga elmondta, hogy a gyanúsítottak áldozataikat a lakóházak lépcsőházaiban hátulról támadták meg. Fellökték, megverték őket, elvették a táskájukat, illetve ékszereiket. Fél év alatt több mint 10 rablást hajtottak végre.

A BRFK rablás, illetve rablás kísérlete miatt folytat eljárást egy 28 éves budapesti, valamint egy 36 éves külföldi férfi ellen. Harmadik, fiatalkorú társuk ügyében a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya kezdett vizsgálatot.

Hozzátette, hogy a külföldi, román állampolgárságú férfit akkor fogták el a rendőrök, amikor kilépett a börtönből, ahol egy ettől független bűncselekmény miatt töltötte büntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.