2011 decemberében elkövetett emberölés

15 év börtön a gyilkos nőnek

Alkoholmámor végzett a szomszéddal - most meglett a méltó büntetés.

2014.01.15 13:25MTI

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla szerdai, jogerős határozatában annak a nőnek a tizenöt év fegyházbüntetését, aki 2011 decemberében megölte édesapja szomszédját a Somogy megyei Balatonszabadiban.

Keglovits Józsefné az élettársával együtt karácsony alkalmából látogatta meg az édesapját. Amikor az italozó életmódot folytató párnak elfogyott a pénze, a nő átment a szomszédba, az ott lakó 60 éves nőt többször megütötte, megrúgta, egy ismeretlen tárggyal bántalmazta, majd mintegy 20 ezer forint értékben ékszert és egyéb ingóságokat vitt el tőle.

A magára hagyott sértett másfél órán belül belehalt sérüléseibe. A gyilkosnak élettársa segített a lopott holmik, bizonyítékok eltüntetésében.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa Keglovits Józsefnét nyereségvágyból elkövetett emberölés, élettársát bűnpártolás miatt marasztalta el.

A büntetőtanács az új Btk.-nak a büntetlen előéletűekre vonatkozó rendelkezéseit alkalmazva lehetővé tette, hogy a nő a büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra kerüljön, az élettársára korábban kiszabott három és fél év börtönbüntetést pedig túl szigorúnak találta, ezért időtartamát két évre csökkentette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.