Afrikaiakkal zsúfolt jármű

Tizennyolc határsértőt szállító embercsempészt fogtak el

Autópályán kapták el a magyar embercsempészt.

2013.12.24 13:35MTI
Illegális bevándorlók egy rendőrségi rabszállítóban - a kép egy korábbi fogáskor készült

Tizennyolc határsértőt szállító, magyar állampolgár által vezetett gépkocsit tartóztattak fel a Csongrád megyei rendőrök az M5-ös autópályán - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hürkecz Zoltán közleménye szerint a hétfőn feltartóztatott gépkocsiban kilenc szomáliai, öt szudáni, három eritreai és egy mali állampolgár utazott. Mivel magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, előállították őket.

A gépkocsit vezető 53 éves magyar állampolgárt őrizetbe vették, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség - olvasható a közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.