Záhony felől gyalogoltak az afgánok

Ukrán embercsempészt és afgán határsértőket vettek őrizetbe Szabolcsban

Ukrán embercsempészt és hét afgán határsértőt vett őrizetbe a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

2013.10.28 13:35MTI

A rendőrség honlapján megjelent tájékoztatást szerint a 19 éves ukrán férfi vasárnap nyújtott segítséget az afgánoknak ahhoz, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A hét afgán állampolgár Záhony felől gyalogolt Zsurkra, ahol az ukrán embercsempész gépkocsival várt rájuk, és továbbszállította volna őket. A társaságot egy szabadnapos rendőr vette észre, aki szolgálatba helyezte magát és igazoltatta a külföldieket.

Az intézkedés során derült ki a tiltott határátlépés, így a rendőr értesítette kollégáit, akik előállították a nyolc embert. Az ukrán férfit embercsempészés miatt őrizetbe vették, az afgán határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.