Szegeden

Gyorsított eljárásban ítélték el az embercsempészeket

A vádlottak szeptember 25-én reggel 13 külföldi illegális Magyarországra juttatásában vettek részt.

2013.10.25 10:01MTI

Két szerb állampolgárságú embercsempészt ítélt gyorsított eljárásban, jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre a Szegedi Járásbíróság - tájékoztatott Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken.

Szanka Ferenc közölte, hogy a vádlottak szeptember 25-én reggel 13 külföldi illegális Magyarországra juttatásában vettek részt.

A bíróság egy év tizenegy hónap - végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetést szabott ki rájuk, és öt esztendőre kiutasította a vádlottakat Magyarország területéről.

Másik három szerb állampolgár - egy eddig ismeretlen külföldi elkövetők által irányított szervezet tagjaiként - október 19-én és 21-én 19 illegális bevándorlót juttatott Szerbiából Magyarországra. A Szegedi Járásbíróság - a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt - elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Egyikükre a Bajai Járásbíróság tavasszal már embercsempészés bűntette miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, és ennek hatálya alatt követte el az illető az újabb bűncselekményt - tudatta az ügyészségi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.