Forró nyomon fogták el

Nem jutott messzire a kalapácsos rabló

Forró nyomon fogták el a nyírségi rendőrök azt a férfit, aki kalapáccsal próbált kirabolni két idős nőt Mátészalkán.

2013.12.09 12:51Havariapress
A kép csak illusztráció (Forrás: MTI)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város egyik lakásában vasárnap kora este, öt óra után támadott rá egy akkor még ismeretlen férfi két ott tartózkodó idős asszonyra. Az elkövető kívülről lekapcsolta a villanyórát, majd amikor a sértett kijött, puszta kézzel ütlegelni kezdte.

A háziasszony szintén idős testvére éppen ott tartózkodott, ő egy kalapácsot felkapva próbált nővére segítségére sietni, a támadó azonban elvette tőle a szerszámot és pénzt követelve azzal ütötte tovább áldozatai fejét. Az egyik nőnek sikerült kiszaladnia és segítséget kérni a szomszédtól, így az elkövető jobbnak látta elmenekülni a helyszínről.

A bejelentést követően a városi és a megyei forrónyomos csoportok nagy erőkkel indítottak nyomozást az ismeretlen tettes után, így hétfő hajnalra el is fogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 47 éves helyi lakost.

A férfi kihallgatása alatt elmondta, hogy a támadás előtt mintegy fél liter pálinkát és több üveg sört fogyasztott el, úgy ment az általa ismert nő házához. Mint mondta, az őt is meglepte, hogy áldozatát nem egyedül találta; a sikertelen rablást követően hazament és elégette véres ruháit.

A férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását, rablás kísérlete, valamint két rendbeli testi sértés megalapozott gyanújával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.