Szénmonoxid-mérgezés

A jégkészítő-berendezés okozhatta a rosszulléteket

A gyanú szerint a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta a tömeges rosszullétet szombat délután a zalaegerszegi jégcsarnokban - közölte a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató.

2013.11.30 16:28MTI
Keresik a szén-monoxid forrását

Egri Gyula elmondta: a tömeges rosszullét miatt 29 gyereket és 2 felnőttet vittek közepes, illetve könnyű tünetekkel a mentők kórházba. A vizsgálatok során kiderült, hogy valamennyien szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.

Az igazgató hozzátette: mindaddig megtiltják a jégcsarnok használatát, míg a baj forrását pontosan meg nem tudják meghatározni.

A tömeges rosszullét 14 év körüli gyerekek jégkorong-mérkőzése közben történt. A kiérkező zalaegerszegi katasztrófavédelmi egységek a helyszínen folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek. A jégcsarnokot kiürítették és lezárták.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban azt közölte, hogy senkinek sem súlyos az állapota.

Rigó Csaba, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke szintén korábban a helyszínen elmondta: a Zala megyei kórház felkészült, el tudja látni a sérülteket. A sérültek nagy része a gyermekosztályra került szén-monoxid-mérgezés gyanújával. Jelenleg 11 ember kap oxigént, állapotuk nem súlyos. A kormánybiztos hozzátette: a katasztrófavédelem lezárta a helyszínt, szellőztetik az épületet, és keresik a szén-monoxid forrását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.