Gyorshír

Szén-monoxid-mérgezés Zalaegerszegen - 29 gyermek!

Összesen 31-en, többségében gyerekek szenvedtek a gyanú szerint szén-monoxid-mérgezést szombaton a zalaegerszegi jégcsarnokban. A tömeges rosszullét egy jégkorong-mérkőzés közben történt, senkinek sem súlyos az állapota.

2013.11.30 14:26MTI
Fotó: MTI

Farkas Diána, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a gyanú szerint 31 ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést: 29 gyermek és 2 felnőtt. A kiérkező zalaegerszegi egységek a helyszínen folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek. A szóvivő közölte: a jégcsarnokot kiürítették, lezárták és jelenleg is vizsgálják.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese megerősítette, hogy összesen 31 embert - köztük 29 gyereket - vittek a mentők a helyi kórházba, mindegyiküket szén-monoxid-mérgezés gyanújával. A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatását cáfolva kiemelte, hogy nincs súlyos sérült.

Rigó Csaba, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke a helyszínen az MTI-nek elmondta: a Zala megyei kórház felkészült, el tudja látni a sérülteket. A sérültek nagy része a gyermekosztályra került szén-monoxid-mérgezés gyanújával. Jelenleg 11 ember kap oxigént, állapotuk nem súlyos.

A kormánybiztos hozzátette: a katasztrófavédelem lezárta a helyszínt, szellőztetik az épületet, és keresik a szén-monoxid forrását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.