Idén már ötven eset

Fővárosi társasházban mentettek életet a szén-monoxid-jelzők

Szén-monoxid-jelzők riasztására vonultak ki a tűzoltók egy Nyúl utcai társasházba, a tűzoltók két lakásban magas szén-monoxid koncentrációt mértek, a lakásokat átszellőztették, így senki nem szenvedett mérgezést.

2013.10.21 07:04MTI

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője ismertette: a II. kerületi Nyúl utcai társasházának két lakásában a Fővárosi Gázművek vizsgálja, hogy mi okozhatta a szén-monoxid koncentráció emelkedését.

A szóvivő hangsúlyozta: ez az eset igazolja a kémények és a fűtőberendezések ellenőrzésének, illetve a szén-monoxid-jelzők használatának fontosságát. Csak az idén ezek a berendezések már 50 esetben mentették meg emberek életét - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.