Káosz

Áll a város, dugó dugó hátán, leállt a metró és a 24-es villamos az Orczy parkban talált bomba miatt

Jelentős torlódás alakult ki több, dél-pestről a belváros felé tartó főközlekedési úton csütörtök este az Orczy parkban talált második világháborús bomba miatt elrendelt területzárások miatt.

2013.11.21 21:27MTI
Fotó: MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint többszörösére nőtt az utazási idő, és jelentős dugók alakultak ki a Rákóczi híd-Könyves Kálmán körút útvonalon, a Haller utcában, az Orczy úton és az Üllői úton. A BKK azt kéri, hogy aki teheti, az M0-ás körgyűrű, vagy a Határ út-Soroksári út felé kerülve közelítse meg úti célját.

A közösségi közlekedést használók figyelmét felhívták arra, hogy sem a 24-es villamost, sem a 3-as metrót nem tudják pótolni, a kieső megállók megközelítésére alternatív útvonalakat javasolnak. Jelezték, hogy a környéken közlekedő járatokat, valamint a 2-es metrót és az 1-es villamost sűrűbben közlekedtetik, ugyanakkor a dugók miatt megnövekedett menetidővel járnak a nagykörúti villamosok, a 7-es buszcsalád járatai, a 9-es, a 15-ös, a 99-es és a 103-as busz, valamint a 83-as trolibusz.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy 116 kilogramm összsúlyú, 203 milliméteres második világháborús szovjet betonromboló gránátot találtak a fővárosi Orczy park mellett, egy építkezés közben. Emiatt kiürítették az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Üllői úthoz közeli főépületét és az égésplasztika egységet, lezárták a közelben lévő Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti bejáratát.

A kiürítés ferencvárosi lakókat érint, a Józsefvárosban senkinek nem kellett elhagynia otthonát. A rendőrség közlése szerint lezárták az Üllői utat a Korányi Sándor utca és a Vágóhíd utca között, az Orczy utat az Elnök utcától a Nagyvárad térig, valamint a Haller utcát a Nagyvárad tértől a Tűzoltó utcáig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.