Bombát találtak az Orczy parknál

Ki kell üríteni a Szent István kórházat - Bomba robbanhat

Egy több mint 100 kilogrammos második világháborús szovjet betonromboló gránátot találtak a fővárosi Orczy park mellett egy építkezés közben csütörtök délután. Kiürítik a Szenti István kórházat, a Heim Pált csak lezárják. Metró sem áll meg.

2013.11.21 15:50MTI
Fotó: MTI

Egy több mint 100 kilogrammos második világháborús szovjet betonromboló gránátot találtak a fővárosi Orczy park mellett egy építkezés közben csütörtök délután - tájékoztatta Németh-Zsohár Agnieszka, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Mint elmondta: a 116 kilogramm összsúlyú, 3 milliméteres gránátban körülbelül 25 kilogrammnyi robbanóanyag lehet. Már a helyszínen tartózkodnak a VIII. és IX. kerületi védelmi bizottság elnökei, akik egyeztetnek a katasztrófavédelem, a rendőrség munkatársaival.

A tűzszerészek a környéket 300 méteres sugarú körben tervezik lezárni, ami számos lakóházat és a teljes Nagyvárad tér forgalmát érinti.

Kiürítik a Szent István kórház egy részét

Kiürítik az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Üllői úthoz közeli főépületét és az égésplasztika egységet.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet közleménye szerint a közelben lévő Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti bejáratát szintén lezárják, a megközelítés az Elnök és a Delej utca felől lehetséges a lezárás ideje alatt.

A villamosok és a 3-as metró szerelvényei már nem állnak meg a Nagyvárad téren - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI-t.

A rendőrség a honlapján arról tájékoztatott, hogy várhatóan hamarosan lezárják az Üllői utat a Korányi Sándor utca és a Vágóhíd utca között, az Orczy utat az Elnök utcától a Nagyvárad térig, valamint, a Haller utcát a Nagyvárad tértől a Tűzoltó utcáig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.