Hatástalanították

Óriási világháborús bombára bukkantak Dortmundban - KÉPEK!

Egy hatalmas második világháborús bombát hatástalanítottak vasárnap a Németország nyugati részében fekvő Dortmundban, s emiatt ezreknek kellett elhagyniuk otthonukat.

2013.11.03 19:47MTI
Az óriásbomba

Nagyjából húszezer embert evakuáltak, mielőtt a tűzszerészek hozzáfogtak az ezernyolcszáz kilogrammos fel nem robbant bomba hatástalanításához. A robbanószerkezetre régi légi felvételek elemzésével sikerült rábukkanni.

A bombát a második világháborúban egy szövetséges harci repülőgép dobta a náci Németország háborús gépezetének kulcsfontosságú ipari központjaként funkcionáló Ruhr-vidék területére.

Az utóbbi években sorra bukkantak fel Németországban veszélyes, fel nem robbant világháborús bombák építkezéseken, de ritkán találnak ekkora tömegű robbanószerkezetet.

Két évvel ezelőtt hasonló bombát találtak a Rajna menti Koblenzben, ott 45 ezer embernek kellett ideiglenesen elhagynia lakóhelyét.

A helyszín


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.