A szennyvíz is érintett

Napokig tart a fővárosi csőtörés helyrehozása

A vízvezeték mellett a szennyvízvezeték is megsérült a fővárosban, a XV. kerületi Pozsony utcában, a felbontott útszakaszt várhatóan pénteken adják vissza a járműforgalomnak.

2013.10.29 13:25MTI

A Fővárosi Vízművek kicserélte a múlt pénteken megsérült vízvezeték bekötését, jelenleg a Fővárosi Csatornázási Művek végez helyreállító munkákat az ugyancsak megsérült szennyvízvezetéken, és csak ezután lehet elkezdeni a burkolat és a villamossínek helyreállítását.

A csőtörés miatt szombat hajnal óta módosított útvonalon közlekednek a 12-es villamosok Budapesten Káposztásmegyerig - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A BKK kedden megerősítette hétfői közlését, hogy a 12-es villamosok csütörtök estig Angyalföld kocsiszín és Káposztásmegyer, Megyeri út között a 14-es villamos vonalán közlekednek.

A kimaradó szakaszon a 12V pótlóbusszal lehet utazni Rákospalota-Újpest vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca között, a járatra az 5-ös, illetve 96-os busz, valamint a 12-es villamos megállóiban lehet felszállni.

A Fővárosi Vízművek tájékoztatása szerint múlt pénteken kaptak bejelentést arról, hogy probléma van a vízellátással a XV. kerületi Pozsony utca 27-es számban. A társaság szakemberei megállapították, hogy valószínűleg a föld alatt szivároghat el a víz, kimosva ezzel a villamosvágányok alatti földet. A BKK ezután állította le a villamosforgalmat ezen a területen.

Az csak a feltáráskor derült ki, hogy nemcsak a vízvezeték sérült meg, hanem a szennyvízvezeték is, így történhetett, hogy a víz nem tört fel a felszínre, hanem elszivárgott a földben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.