Négyen a kórházban

Gombamérgezés Nagykanizsán

Egy család négy tagja, köztük két kisgyerek került kórházba gombamérgezés miatt Nagykanizsán.

2013.09.14 16:22MTI

Németh László, a Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatója a Zalai Hírlapnak elmondta: Becsehelyről először egy másfél-kétéves kisgyereket szállított be péntek este a mentő a kórházba hányásos-hasmenéses tünetekkel.

A családból később egy másik gyereket is a mentő hozott be, s bár nála nem jelentkeztek a tünetek, laborértékei azonban indokolttá tették a gyomormosást. A családból ezután még egy asszony is kórházba került, őt később a nagypapa követte, aki a családban bajt okozó vacsorát készítette.

Szombaton a legrosszabb állapotban éppen a nagypapa volt, aki tüdőbetegségére hivatkozva nem engedte elvégezni a gyomormosást, a többi családtag azonban már jól van.

A lap úgy tudja, a mérgezést a sárga gévagomba okozta, amely egy gombagyűjtő szerint egyeseknek komoly epebántalmakat okozhat, másoknál viszont nem jelentkezik probléma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.