Tivornya

Ivott és drogozott - mégis savmérgezésben halt meg a fiatal modell

Savmérgezés okozta David Hockney világhírű brit képzőművész fiatal férfimodelljének és asszisztensének nagy visszhangot keltő halálát márciusban, szakértők szerint a 23 éves fiatalember véletlenül ivott savat.

2013.08.30 09:59MTI

Dominic Elliott szervezetében kokain és ecstasy nyomaira bukkantak - derült ki a csütörtökön közzétett orvosszakértői vizsgálatból.

Hockney asszisztense és közeli barátja, többször megfestett modellje március 17-én halt meg, azután, hogy súlyos állapotban szállították kórházba a 76 éves fotós-festő bridlingtoni házából. Hockney volt élettársának elmondásából kiderült, ő és a modell sokat ivott és drogozott március 16-án. A festő aludt, amikor asszisztense rosszul lett.

David Hockney Nagy-Britannia legjelentősebb élő képzőművészei közé tartozik. 2008-ban festette meg először Dominic Elliott képmását.

A főként úszómedencés képeiről híres Hockney több évtizedes kaliforniai tartózkodás után jelenleg szűkebb hazája, az észak-angliai Yorkshire tájait festi. Egy nagyobb tavalyi kiállítása a londoni Királyi Művészeti Akadémián 600 ezer látogatót vonzott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.