Valószínüleg drog hatása alatt állt

Leszorította az útról a szirénázó rendőrautót

Fél nap alatt elfogták az esztergomi rendőrök azt az autóst, aki vélhetően drog hatása alatt leszorított az útról egy szirénázó rendőrautót; a helybéli huszonéves ellen közúti veszélyeztetés, valamint kábítószer-fogyasztás miatt is eljárás indult.

2013.08.08 08:32Havariapress

Kedden késő éjszaka egy gyorshajtót akartak megállítani a Duna-parti város rendőrei a település belterületén, ám hiába jelezték a sofőrnek, hogy húzódjon le és álljon meg, a férfi úgy leszorította az úttestről a szirénázó járőrautót, hogy az nem is tudta követni a nagy sebességgel elhajtó Hondát. 

A rendőrök azonban megjegyezték a szabálytalankodó sofőr autójának rendszámát, így rövid időn belül kiderült, hogy annak valójában, a nyilvántartás szerint egy Renault-n kellene lennie. Szerda délutánra így is megtalálták a 22 éves férfit, akiről a vele szemben alkalmazott drogteszt azt is kimutatta, hogy kábítószer hatása alatt áll. 

A férfi szabadlábon maradhatott, de közúti veszélyeztetés bűntette és kábítószer-fogyasztás vétsége miatt is eljárás indult ellene az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A rendőrség emellett értesítette a bűncselekményről a Tatabányai Nyomozó Ügyészséget is, mert a rendőri intézkedés során a gyanúsított veszélyeztette az egyenruhások testi épségét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.