Rendőrkézen a fiatalok

Négy motort loptak el egyetlen éjszaka alatt

Rövid időn belül elfogták a rendőrök azt a három tizenévest, akik négy motort loptak el egyetlen éjszaka egy tatabányai motorkereskedésből.

2013.08.08 08:26Havariapress

A Komárom-Esztergom megyei város egyik motorkereskedésében kedden reggel, nyitáskor fedezte fel a tulajdonos, hogy az éjszaka négy motorkerékpár is eltűnt. A lopásról azonnal értesítette a rendőröket, akik ezt követően a nap folyamán különös figyelmet szenteltek a városban közlekedő kétkerekűeknek. 

Szerdán hajnalban fel is figyeltek három fiatalra, akik egy olyan motor mellett álltak, amire ráillett az egyik eltulajdonított kétkerekűről adott leírás. A rendőrök láttán a motorral közlekedő 15 éves fiú megpróbált elmenekülni a helyszínről, a járőröknek azonban sikerült elfogniuk, bár eközben egyikük könnyebb sérülést szenvedett.
 
A fiút ezután előállították a városi kapitányságra, ahol kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, és megnevezte társait, egy 16 és egy 18 éves tatabányai fiút, akik azóta szintén beismerő vallomást tettek. A 15 éves gyanúsított elmondta, hogy először három motort toltak ki a telephelyről, miután kivágták annak kerítését, majd egy negyediket is elvittek, sőt pénzt is loptak maguknak a szerelőműhelyből, amiből üzemanyagot vásároltak. 

A fiatal fiú emellett elismert két korábbi kerékpárlopást és egy autófeltörést is. A szabadlábon hagyott három fiatallal szemben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indult nyomozás a Tatabányai Rendőrkapitányságon, emellett a 15 éves fiúnak hivatalos személy elleni erőszak miatt is felelnie kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.