Vádemelést javasolnak

Ismert szolnoki üzletembert vádolnak üzérkedéssel

A pályázaton elnyert támogatási összeg tíz százalékát igényelték volna.

2013.05.31 13:10MTI

Vesztegetést színlelve elkövetett befolyással való üzérkedés miatt javasol vádemelést az ügyészségnek a Nemzeti Nyomozó Iroda egy ismert szolnoki üzletember és társa ellen.

A nyomozati dokumentumok vádjavaslattal megérkeztek az ügyészségre, a vádirat elkészítésére 30 nap áll a rendelkezésükre.

Az ügy részleteit ismertetve közölte, a házi őrizetben lévő szolnoki üzletember és társa ellen tavaly ősszel indult nyomozás. A gyanú szerint az érintettek 2012-ben azt a látszatot keltették, hogy közreműködnek a Jászapáti által korábban település-fejlesztésre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez benyújtott pályázatnak kedvező elbírásában, az elbírálók döntését befolyásolni tudják, mert magas politikai és gazdasági kapcsolatokkal rendelkeznek. Ennek érdekében a pályázaton elnyert támogatási összeg tíz százalékát igényelték volna.

A vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.