Befolyással üzérkedés és más bűncselekmények

Csak egy pici vesztegetés: újabb gyanú Wieszt-ügyben

Már nemcsak vesztegetés, hanem befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanúja miatt zajlik büntetőeljárás a több mint egy éve indult újbudai vesztegetési ügyben - mondta el Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) korrupcióellenes osztályát vezető ügyész.

2011.06.10 07:18MTI

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy Wieszt János volt XI. kerületi és fővárosi szocialista önkormányzati képviselőt fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt tavaly júniusban vették őrizetbe, és novemberig előzetes letartóztatásban volt.

A politikus - aki a választásokat megelőzően távozott az MSZP kerületi és fővárosi frakciójából - a gyanú szerint több mint kétmillió forint kenőpénzt tett zsebre egy újbudai üzlethelyiség értékesítéséért, s a büntetőeljárás során az egyik tanút is megpróbálta befolyásolni - írta a Magyar Nemzet.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.