Az idős nő állapotát stabilizálták

Családi dráma Üllőn - vizsgálják a lövöldözés körülményeit

Még nem lehet tudni, hogy a gyilkosságokat, majd öngyilkosságot elkövető 74 éves üllői férfi rendelkezett-e fegyvertartási engedéllyel.

2013.04.30 09:40MTI

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője , Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint szakértő vizsgálja a három halálos áldozatot követelő hétfői üllői lövöldözés helyszínén megtalált maroklőfegyvert, mellyel az elkövető többször is lőtt.
   
A PMRFK szóvivője a családi tragédia egyetlen túlélőjéről - az elhunyt élettárs szintén meglőtt édesanyjáról - csak annyit mondott, hogy az idős nő állapotát hétfő este a kórházba szállítást követően stabilizálták, de még nem tudták kihallgatni.
   
A hvg.hu információja szerint a sérültet először a baleseti intézetbe vitték, de továbbszállították, mivel az ottani intenzív osztályon nem volt hely.
   
Sajtóinformációk szerint az asszonyt jelenleg a Honvédkórházban ápolják, lélegeztető gépen van, de hamarosan megpróbálják felébreszteni.
   
Beluzsárné Belicza Andrea az M1 Ma reggel című adásában cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a családtagokon kívül másra - egy, a közelben élő fiatalemberre - is ráfogta volna a fegyvert S. Ferenc.
   
A családi tragédia feltehető indítékáról a szóvivő egyelőre nem közölt részleteket, csupán annyit mondott, hogy a nyomozók vizsgálják a lövöldözés körülményeit. Az MTI úgy tudja, hogy a szomszédok többször is szem- és fültanúi voltak a házból kiszűrődő hangos veszekedéseknek.
   
Fehér Imre (Fidesz-KDNP), a több mint 11 ezer lakosú Üllő alpolgármestere az MTI érdeklődésére hétfő este azt mondta: az önkormányzathoz nem jutottak el olyan hírek, melyek szerint a több mint tíz éve az Akácfa utcában lakó család tagjai között ekkora ellentétek feszültek volna. Tájékoztatása szerint a történtek miatt a városban általános a döbbenet.
   
Hétfőn késő délután az Akácfa utca egyik családi házának udvarán a 74 éves S. Ferenc többször meglőtte élettársát, a nő fiát és édesanyját, majd öngyilkos lett. A 64 éves élettárs, 41 éves fia, illetve a fegyverét végül maga ellen fordító idős férfi a helyszínen meghalt, az elhunyt élettárs édesanyját súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.