A vegyszer ártalmatlan a virágokra

Permetezik a virágokat a tolvajok ellen Pécsen

Speciális vegyszert permeteznek a közterületi virágokra Pécsen, hogy lebuktassák a tolvajokat, illetve elejét vegyék a növények eltulajdonításának.

2013.04.09 09:46MTI

 A szabad szemmel nem látható vegyszer ártalmatlan a virágokra, egy e célra kifejlesztett lámpa használatával ugyanakkor lehetővé teszi az azonosítását. A módszer alkalmazásától főként a "nagyban dolgozó" virágtolvajok esetében várnak pozitív eredményt, akik alkalmanként több mint ötven, az adófizetők pénzéből és holland támogatással ültetett virágot is ellopnak közterületekről, hogy a zsákmányt másnap  értékesítsék.
   
A baranyai megyeszékhely közterületeit 3500 négyzetméternyi virágágyásba ültetett növény díszíti, csak tulipánból mintegy ötezer nyílik idén.
   
A viráglopás nem kizárólag pécsi probléma. Szombathelyen fokozott járőrözéssel, Debrecenben egyedi azonosítóval igyekeznek megvédeni a közterületi növényeket - olvasható a baranyai napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.