Gyermekgyilkosság

Fegyházbüntetést kért az ügyészség Szita Bence gyilkosaira

Ritka a magyar kriminológiában, hogy - mint ebben az ügyben - az emberölés négy minősített körülménye is fennáll: előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és 14. életévét be nem töltött személy ellen követték el.

2013.04.03 17:53MTI

Fegyházbüntetést indítványozott a 11 éves Szita Bence megölésével vádolt három emberre a Somogy Megyei Főügyészség.

Horváth Szilárd megyei főügyész szerdán, az ügyészség kaposvári sajtótájékoztatóján közölte: ritka a magyar kriminológiában, hogy - mint ebben az ügyben - az emberölés négy minősített körülmény fennáll: előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és 14. életévét be nem töltött személy ellen követték el.

A 11 éves felsőmocsoládi kisfiú eltűnését 2012. október 30-án jelentették be. Holttestére november 3-án találtak rá, a felbujtó, a gyerek nevelőapjának volt élettársa, P. Erika vallomása alapján. Az ügyészség a nő mellett két férfit vádol a gyilkossággal. Ketten beismerték tettüket, de az elsőrendű vádlott tagad.

A gyermeket brutálisan bántalmazták, majd a még élő kisfiút gödörbe tették és betemették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.