Sodronykötéllel ejtett el őzeket

Orvvadászt fogtak el Szabadbattyánban

Tiltott vadászati eszközzel, állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntett, valamint lopás kísérlete miatt indított eljárást a rendőrség egy szabadbattyáni férfi ellen, aki sodronykötéllel ejtett el őzeket Felsősomlyó határában.

2013.01.30 16:48MTI

Kiss Z. Edward a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: kedden értesítette a sárkeszi vadásztársaság vadásza a rendőrséget arról, hogy Szabadbattyán-Felsősomlyó határában sodronykötélből készített hurokkal elejtett őztetemet talált. A helyszínre érkező kőszárhegyi körzeti megbízott szolgálati kutyája szagnyomok alapján elvezette a rendőröket két férfihoz. 

Egyikük ruházatából több kés került elő, a házkutatáskor sodronydrótot, lakása közelében újabb őztetemet találtak, a két őz értéke több százezer forint. A két férfit előállították a polgárdi rendőrősre. Egyiküket, egy 45 éves szabadbattyáni férfit gyanúsítottként hallgattak ki. Részletes beismerő vallomást tett, bűnügyi őrizetbe vették. Társa tanúként szerepel az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.