Ózd

Tíz év alatt 40 milliós kárt okozott a két orvvadász

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak a segítségével, november 28-án fogta el a rendőrség azt a két férfit, akik közel 10 éve vadásztak illegálisan Ózd környékén, csaknem 40 millió forint kárt okozva ezzel a vadásztársaságoknak.

2012.12.03 12:30HavariaPress

A nyomozás adatai szerint csaknem tíz éven keresztül, alkalmanként két-három vaddisznót, őzet, vagy szarvast lőtt ki illegálisan az Ózd környéki erdőkben egy 40 éves ózdi férfi és 62 éves nekézsenyi társa.

A büntetett előéletű ózdi férfinek nem volt sem fegyverengedélye, sem lőfegyvere, ezért vadászengedéllyel és fegyverrel rendelkező ismerősével állt össze. A két férfi a kilőtt vadat részben értékesítette. Az orvvadászok csaknem 40 millió forint kárt okoztak a környékbeli vadásztársaságoknak.

A rendőrség a TEK munkatársainak segítségével, november 28-án fogta el a két férfit, majd őrizetbe vette őket és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság el is rendelt. Az ügyben lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés, valamint jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás miatt folyik az eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.