Volt nyomozó végzett volt barátnőjével

83 késszúrásért 18 év

18 év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán azt a volt szigetszentmiklósi nyomozót, aki júliusban, 83 késszúrással megölte volt barátnőjét. Az ítélet nem jogerős.

2012.12.05 16:36HavariaPress

A vádirat szerint a férfi a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozója volt, és 2010 óta folytatott szerelmi viszonyt az ugyancsak a rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő nyomozó kolléganőjével.

Az asszony 2012 februárjában szakított vele, de a férfi ezt nem tudta elfogadni, ezért 2012. július 5-én 83 késszúrással megölte szerelmét, majd öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni.

A bíróság nem fogadta el a védői álláspontot, mely szerint a vádlott a cselekményét erős felindulásban követte el. Mint azt az orvosszakértő hangsúlyozta, a 83 késszúrás túlmutat az erős felindulásra utaló körülményeken. A volt nyomozót, szerdán a Budapest Környéki Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője a bűncselekmény minősítésének megváltoztatásáért illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.