Terrorizálta áldozatát

Milliókat követelt a semmire - a pszichiátriára vitték az elmebeteg zsarolót

Folyamatos testi fenyítés kíséretében zsarolta áldozatát egy férfi, aki elfogása után öngyilkossággal próbálkozott.

2012.11.18 09:43ma.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetése miatt elfogott, előállított, majd gyanúsítottként hallgatott ki 2012. november 17-én egy 26 éves perkátai férfit. A rendelkezésre álló adatok alapján ugyanis kiderült, hogy a személy november 16-án éjszaka Perkáta egyik lakóházában azzal fenyegette egyik ismerősét, hogy adjon át neki egymillió forintot, mert különben bántalmazni fogja, illetve koholt bűncselekményekkel fel fogja jelenteni a rendőrségen. Ennek, hogy nyomatékot adjon, többször megütötte a sértettet, aki ennek során könnyen sérült. Ezt követően november 17-én reggel ezúttal egy dunaújvárosi lakásban ismételten rendőrségi feljelentéssel fenyegette a sértettet, hogyha nem ad neki egymillió forintot. 

A zsarolót a rendőrök szombaton, lakásán fogták el, onnan állították elő a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol megtörtént gyanúsított kihallgatása. Ezt követően lett bűnügyi őrizetbe véve. Mivel azonban az őrizet kihirdetését követően az előállítóban öngyilkossággal fenyegetőzött, valamint megpróbált magában kárt tenni, ezért a rendőrök mentőt kértek hozzá, akik a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Pszichiátriai Osztályára szállították be, itt rendőrök őrzik – tájékoztatta a ma.hu-t a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.