Mostohafiait is megpróbálta megölni

Öt évre ítélték a nevelt lányát megmérgező bajai nőt

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a baja-mártonszállási nőt, aki gyógyszerrel megmérgezte nevelt lányát, és két mostohafiát is megpróbálta megölni.

2012.11.14 11:27MTI

A jelenleg 48 esztendős vádlott egy kislányt és egy fiú testvérpárt fogadott örökbe élettársával. A három gyerekről az asszony kifogástalanul gondoskodott annak ellenére, hogy a két fiú nehezen kezelhető volt, míg a kislányt gyermekkori agyi bénulás érte, mindezért kiemelt figyelmet kellett rájuk fordítani. 2006-tól a nő szorongásos problémákkal küzdött, ambuláns pszichiátriai kezelésre szorult, ám erről nem tájékoztatta a nevelőszülői tanácsadókat.
 
2011. július 18-án a vádlott férje dolgozni ment. Ezt követően a korábban már öngyilkossággal próbálkozó asszony hirtelen arra az elhatározásra jutott, hogy helyzete kilátástalan, végez magával és megöli a három, általa szeretett gyereket is. A nő belülről bezárta a ház ajtaját, az ablakfüggönyöket behúzta, a három gyereknek pedig némi whiskyvel együtt gyógyszereket, főleg antidepresszánsokat adott be, amelyekről azt állította, az orvos írta föl nekik. 

A vádlott maga is beszedett néhány tablettát. Lefeküdtek az egyik szobában, tévét néztek, amikor pedig a kislány rosszul lett, a nő átvitte egy másik helyiségbe, betakarta, majd ráfeküdt. A gyerek hiába kapálózott és kiáltozott, a vádlott addig feküdt rajta, amíg az áldozat mozgása meg nem szűnt. Ezt követően a vádlott a konyhában újabb gyógyszereket vett be, whiskyt ivott rá, majd visszafeküdt a két fiú mellé az ágyba.
 
A rendőrséget és a mentőket a rokonok értesítették, miután nem tudtak bejutni a házba. A kislányon már nem tudtak segíteni, meghalt, míg a két fiú gyomrát kimosták, majd a nevelőanyjukkal együtt kórházba szállították őket. A táblabíróság a vádlottat több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, s ezért jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.