Harminc rendőr maghallgatását indítványozták

Vesztegetési botrány: főrendőröknek is tanúskodni kellett

Folytatólagos gyanúsítotti kihallgatásra szállítják csütörtökön Kalmár Tamást, a BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetőjét, akit a V. László nevével fémjelzett rendőrségi vesztegetési botrányban június elején helyeztek előzetes letartóztatásba.

2012.11.08 07:35ma.hu

A volt főtiszt védője, Arató György arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy indítványára két magas beosztású rendőri vezetőt tanúként hallgatott ki az ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Az ügyvéd személyiségi jogokra és a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánta megnevezni, kik voltak azok a vezetők, akiket jelenlétében a főügyészség kihallgatott.

Mint mondta, a két tanú - egyikük a Blikk információi szerint Tóth Tamás budapesti főkapitány - nyilatkozatai alátámasztották ügyfele állítását, amely szerint neki nem volt befolyása arra, hogy a rendőrség melyik fővárosi szórakozóhelyen, és mikor tartson vagy ne tartson razziákat. A tanúként kihallgatott vezetők - másikuk a Magyar Nemzet értesülései szerint Tóth rendészeti helyettese - kapcsán az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy ügyfelével együtt több mint harminc, jelenleg is aktív rendőr maghallgatását indítványozták.

A lap korábban már arról is beszámolt, hogy a V. László-ügyben több rendőrt is kizáratna a nyomozásból az egyik, bűnszervezetben való elkövetéssel gyanúsított egykori főrendőr, Kalmár Tamás védője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.