Az ügy hatodik terheltje

Vesztegetési botrány: teljessé vált a bűnszervezet

Újabb gyanúsítottal bővült a rendőrségi vesztegetési botrány...

2012.09.12 07:30HavariaPress

Az ügyészség szerint az ügy hatodik terheltje, az éjszakai mulatóiról elhíresült V. László munkatársa is tagja volt a vállalkozó vezette bűnszervezetnek - értesült a Magyar Nemzet.
V. Istvánt, a vesztegetési botrány főszereplőjének, V. Lászlónak a bizalmasát is azzal gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy az eljárásban vizsgált időszak elejétől, azaz 2005-től tagja volt annak a - részben magas beosztású rendőrökből álló - bűnszervezetnek, amelyet a több fővárosi szórakozóhelyet üzemeltető vállalkozó hozott létre. Ez derült ki Fazekas Géza, a KNYF szóvivője a Magyar Nemzet érdeklődésére adott tájékoztatásából. A főügyészhelyettes közölte: a gyanúsított korábban kihallgatott társaival ellentétben nem tett vallomást, tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt az újabb gyanú közlésével szemben.

A KNYF szerint V. István azért adott pénzt a főtiszteknek, hogy főnöke nagy forgalmú mulatói zavartalanul, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken pedig a bezárás reményében razziákat tartsanak. V. László időben akart információt szerezni az ellene irányuló rendőri eljárásról, s tájékoztatást kapni más személyekkel szemben folytatott büntetőeljárásokról. Mindezért V. István az ügy júniusi kirobbanásáig havi rendszerességgel több százezres, illetve milliós nagyságrendű "fizetést" adott a rendőröknek - állapította meg a főügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.