Nem egy büntetés-végrehajtási intézetben vannak

Összebeszéléstől tartanak a rendőrségi vesztegetési botrány ügyében

Más-más büntetés-végrehajtási intézményben helyezték el az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült V. Lászlót és azt a három volt főtisztet, akiket a rendőrségi vesztegetési botrány kapcsán az elmúlt hónapban helyeztek előzetes letartóztatásba.

2012.07.26 10:20HavariaPress

Úgy tudják, az intézkedés összefügg a lapinformációk szerint titkosszolgálati kapcsolatai miatt is vizsgált Portik Tamás és társai őrizetbe vételével.

Négy, egymástól távol eső büntetés-végrehajtási intézetbe szállították a múlt héten a rendőrségi vesztegetési botrány főszereplőjének tartott V. Lászlót és négy, korábban a BRFK, illetve a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) állományában szolgált rendőr főtisztet - értesült a Magyar Nemzet. Igazságügyi forrásokból úgy tudják, a gyanúsítottakat a fővárosi, Venyige és Gyorskocsi utcai intézményekből Győrbe, Kaposvárra, Nyíregyházára, Sátoraljaújhelyre és Szolnokra vitték.

Információik szerint az intézkedés hátterében a múlt héten elfogott és előzetes letartóztatásba helyezett Portik Tamásnak és három társának meggyanúsítása áll. A lap forrásai szerint a ,,szétültetéssel" a nyomozó hatóság azt akadályozza meg, hogy a terheltek összebeszéléssel vagy egyéb módon nehezítsék meg az eljárás befejezését.

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, V. Lászlóról - akit a vesztegetési ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Ügyészség azzal gyanúsít, hogy a szórakozóhelyeinek védelmén felül másokat érintő információkért is fizetett a volt főrendőröknek - úgy tartják: igen kényes bűnügyi értesülések jutottak el tőle az olajszőkítésben érintett Energol Rt. vezetőjeként elhíresült Portikhoz, akivel szemben az elmúlt hetekben többen is terhelő vallomást tettek. A férfit az 1998-as Aranykéz utcai merénylettel, valamint Prisztás József vállalkozó 1996-os meggyilkolásával mint felbujtót gyanúsítja a rendőrség. (Magyar Nemzet)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.