Meggyanúsított rendőrtisztek

Házi őrizetbe helyezték V. László alkalmazottját

Előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfői jogerős végzésével V. Istvánt - tette közzé a bíróság.

2012.07.02 15:52MTI

A Fővárosi Törvényszék honlapján közzétett közlemény szerint a kényszerintézkedés augusztus 2-ig tart. A Központi Nyomozó Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére való tekintettel indítványozta a gyanúsított házi őrizetének elrendelését. A bíróság a végzésében rámutatott: "a gyanúsítás szerinti bűncselekmény miatt kiszabható büntetés mértékére tekintettel továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ugyanakkor - a szükségesség és arányosság elvének figyelembevételével - a házi őrizettel is biztosítható a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél”. 

A bíróság nem látta megalapozottnak azt az ügyészi indítványt, hogy a gyanúsított a bizonyítást megnehezítené vagy veszélyeztetné - tartalmazza a közlemény. A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt, valamennyit előzetes letartóztatásba helyezték. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy valamennyi gyanúsított esetében indítványt tettek az előzetes letartóztatás meghosszabbítására. A kényszerintézkedések ügyében várhatóan a héten dönt a bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.