Kokaint fogyasztott, megrögzött bűnöző

Előzetesben az osztrák férfi, aki halálra gázolt egy rendőrt

Előzetes letartóztatásba helyezték azt az osztrák férfit, aki terepjárójával halálra gázolt egy motoros rendőrt csütörtökön délután, a Csongrád megyei Apátfalván. Az osztrák autós kábítószert fogyasztott, s kiderült róla, hogy számtalanszor volt büntetve erőszakos bűncselekmények miatt.

2012.10.12 15:53HavariaPress

Az osztrák férfit kórházi ágyán őrzik a rendőrök, miután őrizetbe vették, majd a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezésére, a szökés és elrejtőzés veszélye miatt, elrendelték előzetes letartóztatását. A férfi szervezetében ópiát és morfin származékokat mutatott ki a vizsgálat. Pénteken délelőtt az ügyészségi nyomozók megpróbálták kihallgatni a férfit, de ő nem volt hajlandó vallomást tenni. A 34 éves Thomas Bindbergerről kiderült, hogy több tucat alkalommal volt már büntetve, megrögzött bűnöző. Egyebek mellett fegyveres rablásért súlyos testi sértésért is vonták már felelősségre hazájában.

A 34 éves osztrák férfi erdélyi terepjárós túráról érkezett Magyarországra csütörtökön kora délután. A négy terepjáróból álló konvojt rendőrök állították meg nem messze a határtól, gyorshajtás miatt. A német karlsruhei rendszámú Hummert vezető osztrák férfi azonban faképnél hagyta a rendőröket, elhajtott terepjárójával. A rendőrök üldözőbe vették a konvojt, s eközben a kerekekre leadott, célzott lövésekkel próbálták megállítani az elől haladó Hummert.

A mortoros rendőrök ekkor kapcsolódtak be az üldözésbe. Az osztrák sofőr egyiküket megpróbálta fellökni, járművét nekikormányozta. A motoros rendőr tapasztalatának köszönhetően kivédte a próbálkozást, nem esett baja. A másik motoros rendőr, a 34 éves Kenéz Imre ekkor a Hummer elé került, majd Apátfalva belterületén, egy kereszteződésben a leállította kétkerekűjét, elállva a terepjárós útját. Az osztrák férfi lelassított, lehúzódott, de egy pillanat múlva gázt adott, s keresztülhajtott a rendőrön és járművén. Kenéz Imrének nem maradt ideje félreugrani, a többtonnás terepjáró alá került.

A többi rendőr ekkor ismét célzott lövéseket adott le a terepjáróra, négy lövedék megsebesítette az osztrák ámokfutót. Az elgázolt rendőrt kiemelték a terepjáró alól, majd mentőhelikopterrel elindultak vele a kórházba. A posztumusz rendőrhadnagy a korházba érkezéskor belehalt sérüléseibe.

A lövésektől súlyosan megsérült osztrákot kórházba szállították, s őrizetbe vették. Az elvégzett vizsgálatok kábítószert mutattak ki a szervezetében, feltehetően kokaint fogyasztott. A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy ellen elkövetett emberöléssel, valamint közúti veszélyeztetéssel gyanúsította meg a férfit. A gázolást a gyanúsított társaságában lévők mobiltelefon kamerájával felvették, a történéseket dokumentáló felvételeket nyomozó ügyészek lefoglalták.

A szolgálatteljesítés közben életét vesztő Kenéz Imrét a Belügyminisztérium hősi halottjává nyilvánította a belügyminiszter, s kinevezte posztumusz hadnaggyá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.