Debreceni Ítélőtábla

Rablás, halált okozó testi sértéssel: az egyik ítéletet mérsékelték

Halált okozó testi sértés és rablás miatt 8 év, illetve 4 év 8 hónap börtönbüntetést szabott ki szerdán jogerősen a Debreceni Ítélőtábla arra a két férfira, akik 2010-ben saját házában súlyosan bántalmaztak és kiraboltak egy tiszabői férfit; ő később belehalt sérüléseibe.

2012.10.10 14:38MTI

Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla sajtószóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a táblabíróság a Szolnoki Törvényszék idén februárban meghozott elsőfokú ítéletét az elsőrendű vádlott esetében helybenhagyta, míg a másodrendűnél 5 év 10 hónapról mérsékelte, miután esetében a feltáró jellegű beismerő vallomását enyhítő körülményként értékelte az ítélőtábla.

A két férfi 2010 júniusában tört be éjjel a sértett házába, az alvó férfit az elsőrendű vádlott ököllel kezdte ütni. A nála talált 140 ezer forint készpénzt egymás között osztották el.

A sértett a bántalmazás következtében egyebek mellett életveszélyes agysérülést szenvedett, ezért többször is kórházba került, a bántalmazás miatt maradandó testi fogyatékosságot szenvedett.

A férfit utoljára 2011 januárjában vitték kórházba, ahol február 27-én meghalt. A bíróság a sértett halála és a bántalmazás között közvetlen ok-okozati összefüggést állapított meg - tette hozzá Fórizs Ildikó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.