Vádemeléssel zárult a nyomozás

Láncfűrésszel és baltával estek egymásnak 100 euró miatt

Vádemeléssel zárta a rendőrség azt a tavaly szeptemberben indított nyomozást, aminek gyanúsítottai 100 eurót követeltek két szombathelyi férfitől, majd hogy követelésüket érvényesítsék, baltával támadtak a sértettre és ismerőseire.

2012.10.03 17:14HavariaPress

A gyanú szerint egy szombathelyi férfi, tavaly szeptemberben, 100 eurót követelt két szombathelyi férfitől. Mivel ezt a két ember megtagadta, a gyanúsított két társával megjelent a két férfi lakása előtti parkolóban, hogy érvényesítsék követelésüket. A három támadó erőszakosan, fenyegetve hívták le a parkolóba áldozatukat. Ekkor a férfi segítségül hívta két barátját, akik közül az egyik előbb ért oda, és szóváltásba keveredett a háromtagú társasággal. A vita során egyikük baltával fejbe vágta a barátja segítségére siető férfit, aki súlyos sérülést szenvedett. Később a társaság többi tagja is bekapcsolódott a verekedésbe, aminek a segítséget kérő férfi és lakótársa vetett véget. Közben odaérkezett a másik segíteni szándékozó ember is, aki a vitát követően egy láncfűrésszel hárította el a felé baltával mért csapást. Ezt követően a támadó társaság távozni készült, de a sértett férfi elvette autójuk indítókulcsát, és visszatartotta őket, a rendőrség kiérkezéséig.

A rendőrség a nyomozást a napokban lezárta, és egy emberrel szemben emberölés és zsarolási kísérlet, a másikkal zsarolás és garázdaság, a harmadikkal garázdaság, míg a negyedik férfivel szemben garázdaság és súlyos testi sértés miatt éltek vádemeléssel. Az ügy közel 1000 oldalas iratanyagát a napokban megküldték a Veszprém Megyei Főügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.