Megkezdődött a büntetőper

Baltával darabolta volna fel a saját apját

Baltával támadt apjára egy férfi tavaly júliusban Szelevényen, az ügyben hétfőn kezdődött meg a büntetőper a Szolnoki Törvényszéken. Az emberölés kísérlete miatt bíróság elé állított, 26 éves vádlott már korábban is bántalmazta a szüleit, emiatt börtönbüntetést kapott.

2012.01.30 17:08MTI

A vádirat szerint a többszörösen elítélt C. László - aki a bíróságon nem kívánt vallomást tenni - az említett büntetéséből szabadult feltételesen 2010 decemberének a végén. A szülők az erőszakos magatartása miatt nem akarták a házba visszafogadni, pár hét elteltével mégis megengedték, hogy fiuk beköltözzön.

A fiatal férfi változatlanul alkoholizáló életmódot folytatott, a szüleivel ittasan többször veszekedett, s ezek során bántalmazta őket.

A vádlott tavaly július 21-én délután is részegen ment haza, s a ház szobájában az apjára támadt azzal, hogy miért dugják el előle a rendes ételt. A férfi többször megütötte az ágyon ülő apja arcát, majd térddel állon rúgta őt, és a mobiltelefonjával megütötte a fejét. A megtámadott ember megpróbált menekülni, ekkor azonban C. László "lefejelte". Eközben a vádlott folyamatosan szidalmazta apját, majd "mindjárt megöllek!" kiáltással kirohant és egy jól élezett baltával tért vissza; azzal kétszer nagy erővel a sértett feje irányába suhintott, de apjának az ütéseket kisebb sérülések árán sikerült kivédenie.

A balta a földre esett, azt a vádlott anyja felkapta, kivitte a lakásból, majd
segítésért szaladt. A vádlott ezután felkapta a dohányzóasztalt, azzal próbálta meg az apját két alkalommal megütni, de elvétette, a bútor mindkétszer a fölhöz csapódott, és széttört.

Ezután C. László távozott a helyszínről. Az apa a bíróság előtt tett tanúvallomásában azt mondta, hogy az őt és feleségét ért korábbi bántalmazások miatt nem tettek feljelentést, a tavalyi esettel azonban "betelt a pohár". Fiát úgy jellemezte, hogy az ittasan nagyon agresszív. Mint felidézte, amikor a fia a szobában lévő televíziót is hozzá akarta vágni, meggondolta magát, letette a készüléket, és azt mondta neki: "ez a kis tévé többet ér, mint te". A tárgyalás március 7-én folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.