Nem csak hasmenést fog okozni

Frissen permetezett zöldségeket lopott egy tolvaj - veszélyes!

Veszélyes vegyszerekkel kezelt zöldségeket lopott el ismeretlen személy a Tata és Mocsa közötti út melletti ültetvényről szombaton 22 óra és vasárnap 11.30 között, a rendőrség attól tart, hogy a tolvaj életveszélyben van.

2012.08.19 22:56MTI

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-nek elmondta: bár nem nagy mennyiségben tulajdonította el a tettes a zöldségféléket, de ezeket a közelmúltban permetezték, így elfogyasztásuk veszélyes.

Az ellopott 15 kilogramm vöröshagymát olyan szerrel kezelték, amelynek lebomlási ideje 7 nap, a 20 kiló sárgarépa és a 15 kilogramm petrezselyem esetében pedig még 22 nap, tehát a zöldségek idő előtti elfogyasztása életveszélyes lehet.

Léber Gabriella ezért arra szólította fel a tolvajt, hogy mindenképpen értesítse azokat, akiknek adott az ellopott zöldségekből, és jelentkezzen a rendőrségen, mielőtt nagyobb baj származik tettéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.