Gyilkolt a rosszhírű família

Bottal verték agyon a betolakodó permetezőt

Bottal verték agyon azt a férfit, aki maró anyaggal támadt egy családra Ercsiben - értesült a HavariaPress.

2010.05.24 08:21HavariaPress/MTI

Az eset vasárnap hajnalban történt a Fejér megyei kisvárosban, az egyik családi háznál. A hajnali látogató gázálarcban, hátán permetezőgéppel állított be a család udvarára, majd a házból kilépőket lepermetezte.

A házban élő 34 éves asszony egy bottal támadt rá a férfira: több ütéssel agyonverte.

A kipermetezett, egyelőre ismeretlen összetételű vegyszertől marásos sérülései keletkeztek a család több tagjának. Az 54 éves családfőt kórházba is szállították. A bottal megvert 39 éves helybeli férfi a helyszínen meghalt, a mentők rajta már nem segíthettek.

A rendőrök a 34 éves nőt, akinek könnyű marásos sebei keletkeztek az eset során, előállították.

Évtizedek óta "mételyezi" Ercsi közhangulatát a család

Évtizedek óta "mételyezi" Ercsi közhangulatát az a család, amelyre vasárnap hajnalban gázálarcban, hátán permetezőgéppel, vegyszerrel támadt rá egy 39 éves helybeli férfi, s akit a família egyik nőtagja olyan súlyosan bántalmazott, hogy a helyszínen meghalt.

Szabó Tamás, a város szocialista polgármestere az MTI-nek elmondta: a népes család rossz szándékú, jobbára bűnözésből élő família, s életvitelükkel többször kivívták Ercsi tisztességes lakóinak a haragját, megvetését.

Az ő számlájukra írható többek között a város által telepített erdő fáinak rendszeres dézsmálása, s állataik trágyájának a környékbeli gazdák földjein való szétszórása. Mindezek, valamint életvitelük miatt többször próbáltak már ellenük törvényesen is fellépni..

Az elhunyt férfit - aki egyedül élt, s a MOL helyi olajfinomítójának dolgozójaként tisztességes, munkás életmódot folytatott - az utóbbi időszakban többször meglopták, s ő mindig ugyannak a családnak a tagjaira gyanakodott. Szombaton éjjel féltizenkettő tájban ért haza a munkából, s észrevette, míg dolgozott, ismét idegenek jártak a portáján. Ezúttal a közelmúltban vásárolt fűkaszájának kelt lába.

"Valószínűleg ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, amikor úgy döntött, saját maga szolgáltat igazságot, megtorolja a tulajdonában esett sérelmeket" - tette hozzá Szabó Tamás.

Mivel talán 500 méternyire lakott az érintett família portájától, gyalog ment oda, s először egy, az ajtón kilépett 54 éves férfit fújt le a feltehetően saját maga által készített, még ismeretlen összetételű vegyszerrel, majd a család több tagjára is ráfújt.

Ercsi polgármestere úgy tudja, hogy a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a vegyszeres támadásra "válaszolva" agyonverte a férfit, távoli rokonként, három napja fogadta be a megtámadott család.

Az MTI-nek több ercsi lakos is elmondta: kételkednek abban, hogy az igazi tettes került rendőrkézre. Az asszonyt halált okozó testi sértéssel gyanúsították meg, őrizetbe vették, s a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését.

A történtek után Ercsiben megerősítették a rendőri jelenlétet
- tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.