Németek az áldozatok

Rablás, erőszak: brutális rablókat fogtak a kiskunhalasi rendőrök

Csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indult eljárás három jánoshalmi férfi ellen, akiket a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság rendőrei néhány óra alatt elfogtak. A brutális elkövetők közül ketten őrizetbe kerültek, harmadik társukat keresik.

2012.07.20 08:46ma.hu

2012. július 18-án (szerda) éjszaka ismeretlen tettesek Jánoshalma külterületén egy német házaspár tanyájánál a hazaérkező 57 éves férfit azzal az ürüggyel állították meg a kapuban, hogy cigarettát kérjenek tőle.

A férfi jelezte, hogy nem dohányzik, amire a tettesek már a nála lévő pénzt követelték, majd azonnal ütlegelni kezdték. A megtámadott férfi bemenekült a tanyája udvarára, de a tettesek oda is utána mentek, tovább bántalmazták. A sértett kiabálására az otthontartózkodó 48 éves felesége a segítségére sietett, de őt is megütötték többször, majd a támadás elől a tanya fürdőszobájába menekülő asszonyt az egyik támadó követte, ott lefogta és a sértett nő akarata ellenére erőszakkal közösült vele.

A megvert német férfi arccsonttörést szenvedett, mindketten sérüléseikkel kórházba kerültek. A három ismeretlen férfi a tanyából készpénzt, mobiltelefont és egy laptopot vitt el. Az anyagi kár közel 500 ezer forint. A rendőrséget a sértett házaspár szomszédja értesítette, a helyszínen hagyott nyomok alapján, valamint az adatgyűjtés eredményeként a járőrök Jánoshalma külterületén egy hátrahagyott személygépkocsit találtak, amelynek típusa megegyezett a bűncselekmény helyszínének közelében látott autóéval.

A széleskörű adatgyűjtés sikerrel járt, hiszen a kiskunhalasi rendőröknek sikerült beazonosítani azokat a személyeket, akik ezt az autót használták. A három elkövető közül csütörtök reggelre sikerült elfogni kettőt, egy 37 éves és egy 21 éves férfit, apát és fiát. A két gyanúsított közül a fiatalabb férfi beismerő vallomást tett, megjelölve harmadik társukat egy szintén jánoshalmi 31 éves férfit, akit jelenleg elfogató parancs kibocsátása mellett keres a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság.

Az elfogott gyanúsítottakat a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.