Mintegy 3,8 milliárd forintos a kárérték

Gabonával kapcsolatos csalási ügyben született ítélet Zalaegerszegen

Bizonyítottság hiányában a vádlottak többségét felmentette a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken első fokon abban a csalási ügyben, amelyben intervenciós gabonakészletek eltulajdonítása kapcsán 14 ember ellen mintegy 3,8 milliárd forintos kárérték miatt emeltek vádat.

2012.07.13 14:34MTI

A több mint másfél éven át zajló bírósági per végén a Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében elkövetett csalások, bűnpártolás és felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítás miatt az elsőrendű vádlott Korcz Imre első fokon kilenc év börtönbüntetést kapott, de a többrendbeli sikkasztás és csalás vádja alól felmentették. Két bank részére azonban több mint 1,3 milliárd forintot, valamint annak kamatait kell megfizetnie, ha jogerőssé válik az ítélete.

További öt vádlott közvetlenül, illetve bűnsegédként vagy felbujtóként elkövetett csalás, közokirat-hamisítás, valamint bűnpártolás miatt kapott 10 és 20 hónap közötti, nagyobbrészt felfüggesztett szabadságvesztést. Nyolc vádlottat bizonyítottság hiányában mentett fel a bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.