Minden érdekelt fellebbezett

Gyilkosságért tizennégy, illetve nyolc év fegyház

Tizennégy, illetve nyolc év fegyházra ítélte első fokon a Veszprémi Törvényszék szerdán azt a két hajléktalant, aki 2010 nyarán otthonában tört rá egy idős ajkai férfira, és ölte meg az értékeit követelve.

2012.06.20 16:38MTI

Emberölés és magánlaksértés bűntette, valamint lopás vétsége miatt az első rendű vádlottat, Szabó Róbertet 14 év, a másodrendű Ricz Krisztiánt pedig rablás és magánlaksértés miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék Németh Balázs vezette büntetőtanácsa - tájékoztatta Dülkné Pintér Zsuzsa, a törvényszék szóvivője az MTI-t.

A krónikus alkoholizmusban szenvedő hajléktalan barátok italozás után döntötték el, kerékpárt lopnak annak érdekében, hogy vasat szerezzenek egy telepről. Betörtek egy idős férfihoz, aki felébredt a zajra, és egyiküket fel is ismerte; dulakodás kezdődött, ekkor érték az áldozatot a késszúrások - ismertette a szóvivő.

Hozzátette: a hajléktalanok feldúlták a lakást értékek után kutatva, majd távoztak; az erősen vérző férfi pedig kitántorgott az utcára, ahol segítséget kért, még a kiérkező rendőrökkel is beszélt, de a kórházba szállítás közben meghalt.

A büntetőtanács ítélete ellen minden érdekelt fellebbezett, így az nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.