Halálos vasúti baleset Sopron közelében

Sínekre hajtott - maga alá gyűrte a mozdony

A fénysorompó tilos jelzés ellenére hajtott a sínre, majd összeütközött a vonattal az az autó, amelynek vezetője meghalt reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Újkérnél történt balesetben.

2012.06.18 09:58MTI

Rázó Lászlónak, a GYSEV szóvivőjének tájékoztatása szerint a reggel háromnegyed nyolckor történt baleset során a mozdony teljesen maga alá gyűrte a személyautót, ezért várhatóan a műszaki mentés és a pályazár a kora délutáni órákig is eltart. A sérült mozdonyt Bükre vontatják, a gépkocsi roncsait pedig a szombathelyi tűzoltóság 21 tonnás daruja tudja csak leemelni a sínekről.

Hozzátette: a mentés ideje alatt vágányzár van érvényben, az utasokat Lövő és Bük között vonatpótló autóbuszok szállítják.

Dobos Viktória, a katasztrófavédelem megyei szóvivője azt közölte: a balesetben meghalt, sínekre hajtó jármű vezetőjén kívül más sérültről nincs tudomásuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.