Szivárgott

Sósavval áztatta egy vasúti tartálykocsi a ferencvárosi állomást

Sósav szivárgott egy vasúti tartálykocsiból a ferencvárosi állomáson, a katasztrófavédelem és a MÁV szakemberei a helyszínen vannak.

2012.06.17 16:44MTI

Személyi sérülés nem történt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta, hogy egy nyílt pályán veszteglő tartálykocsiból kezdett el csöpögni, illetve szivárogni a veszélyes anyag. Hozzátette: a tartálykocsin keletkezett repedést a katasztrófavédelem szakemberei egy speciális tapasszal tömítették el, így sikerült megszüntetni a szivárgást.

Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, nem is sérült meg senki - közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy a baleset körülményeit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője vizsgálja.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta, hogy mintegy 5-6 liter sósav folyt ki tartályból, a földre került anyagot homokkal semlegesítették. A sósavat a sérült tartályból rövidesen átfejtik egy másik kocsiba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.