Elítélték a rendőröket Egerben

Jogtalan fogva tartás: zavarta őket a diszkónál, kivitték a város szélére

Jogtalan fogva tartás bűntettének elkövetése miatt 90-90 ezer forint pénzbüntetésre ítélt két volt rendőrt az Egri Törvényszék, két korábbi rendőr-szakközépiskolást pedig felmentett a vádak alól a bíróság.

2012.05.31 16:49MTI

Nyíri Beáta, a törvényszék sajtószóvivője, elmondta: az elsőfokú ítélet az exrendőrök esetében nem jogerős; a védelem és a vád egyaránt három nap gondolkodási időt kért.

Hozzátette: a vádlottak 2009. december 12-ére virradó éjszaka - még rendőrként - úgy vittek el a hevesi művelődési ház elől egy ittas férfit, hogy a sértett személyi szabadságának korlátozására vonatkozó törvényi feltételek nem álltak fenn.

A történtek előzménye, hogy a kultúrházban diszkót tartottak, ahová a sértett szeretett volna bejutni, de ittassága miatt nem engedték be. Többször próbálkozott, de nem járt sikerrel.

A négy rendőr - kettő közülük akkor még rendőr-szakközépiskolás volt - gépkocsizó járőrszolgálatot látott el a városban és megfordultak a művelődési háznál is. Felfigyeltek a sértettre, és úgy ítélték meg, hogy zavaró annak jelenléte a helyszínen, ezért beültették a rendőrautóba. A rendőrök azonban a sértettel szemben nem intézkedtek, nem állították őt elő, hanem a város külterületére vitték és egy öntözőtónál magára hagyták.

A vádlottak mindvégig tagadták bűnösségüket, azt állították, hogy szabályos rendőri intézkedést hajtottak végre - ismertette az ügyet Nyíri Beáta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.