Fogságban az "embertelen rendszer" bírálója

Az EU aggódik a Kínában alkalmazott önkényes fogva tartás miatt

Aggodalmát fejezte ki az Európai Unió (EU) pekingi nagykövete kedden az ellenzéki aktivisták "önkényes fogva tartásának egyre gyakoribb alkalmazása miatt" Kínában, miután eltűnt Aj Vej-vej (Ai Weiwei) neves képzőművész, a kínai kormány fáradhatatlan bírálója.

2011.04.05 07:57MTI

"Felszólítjuk a kínai hatóságokat, hogy minden körülmények között tartózkodjanak az önkényes fogva tartás eszközétől" - olvasható Markus Ederer közleményében. Aj Vej-vejnek vasárnap veszett nyoma, amikor Hongkongba készült utazni, s a pekingi repülőtéren vámvizsgálat közben elvezették.
   
Több ország, így az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország külön is kifejezte aggodalmát a nemzetközileg ismert művész sorsa miatt, aki nemrég "embertelennek" nevezte a kínai rendszert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.