Több ügyben folyik eljárás a férfi ellen

"Benyugtatózva" lopta a kerítést a pusztaszabolcsi tolvaj

Pusztaszabolcs Rákóczi utcában hétfőre virradó éjjel utcafrontról szobába szűrődő zajokra lett figyelmes egy férfi. Kinézett az ablakon, akkor látta, hogy egy néhány házzal arrébb lakó szomszédja "egyezkedik" a kutyájával.

2012.05.29 15:14ma.hu

Mire a férfi felöltözött és kisietett, már csak azt konstatálta, hogy az éjszakai hívatlan látogató a hóna alatt egy aknafedéllel a kerítésen átugorva menekül. Reggel derült ki, hogy az utcában az egyik szomszédos ház kapuja és kerítéseleme is eltűnt.

Hétfőre virradóra a település Rákóczi utcájában két lakót is meglopott, vélhetően ugyanaz a férfi. Elsőként egy hölgy tett bejelentést reggel, amikor is elmondta, hogy családi házához tartozó kerítését megbontották, egy darabon el is vitték azt a kapuval együtt. A hölgy elmondta, hogy időközben kiderült, hogy ki volt a tolvaj, mert egy szomszédját szintén meglopták, ő azonban látta a menekülő tettest és fel is ismerte. Így a helyszínre érkező rendőröket már azzal fogadták, hogy a tettes szintén az utcában lakik és háza udvarán fellelhetők a lopott elemek is.

Miközben a rendőr zászlós a helyszínt biztosította, arra lett figyelmes, hogy a helyszíntől mintegy hatszáz méterre, a kerítés vonalában a fák alól szemmel tartja valaki. A zászlós a távcsövön keresztül felismerte azt a férfit, akit a sértettek is, mint feltételezett elkövetőt neveztek meg. A férfinek azonban ekkor még sikerült elmenekülnie a közeledő rendőrautó láttán, nem sokkal később azonban már a dunaújvárosi rendőrök vendégszeretetét volt kénytelen élvezni.
 Kihallgatása során az együttműködés legcsekélyebb jelét sem volt hajlandó mutatni. A gyanúsítás ellen panasszal élt. Úgy nyilatkozott, hogy nyugtatót szedett be, semmire sem emlékszik. A 33 éves férfivel szemben jelenleg is folyik eljárás.

Betöréses lopás vétség kísérlet, valamint zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt ez év május 25-én vették bűnügyi őrizetbe a dunaújvárosi nyomozók. Az őrizetből 27-én szabadult. Az alig két napig szabadlábon lévő, hétfőn elfogott férfi gyakorlatilag büntetlen előéletű, de jelenleg a Székesfehérvári Városi Bíróságon is folyik vele szemben büntetőeljárás. Mindezekre való tekintettel ismételten bűnügyi őrizetbe vételéről döntöttek a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon és ezúttal is előterjesztéssel élnek az ügyészség felé a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.