Fékszárnyhibát találtak egy KLM-gépnél

Készültséget rendeltek el a Liszt Ferenc-repülőtéren

Egy KLM-gép fékszárny-meghibásodása miatt készültséget rendeltek el a Liszt Ferenc-repülőtéren. A gép 20 perces késéssel probléma nélkül leszállt.

2012.05.29 14:05MTI

Hardy Mihály a Budapest Airport szóvivője közölte: a KLM 1975-ös, Amszterdam és Budapest között közlekedő járatán fékszárny-meghibásodást észleltek, ezért vészhelyzetet jelentettek a repülőtérnek. A fékszárnyak a szükséges 40 fok helyett 15 fokra nyíltak ki, ezért a gép a szokásosnál nagyobb sebességgel ért földet a 2-es pályán délután fél 1-kor, de ez semmilyen problémát nem okozott, senki nem sérült meg - hangsúlyozta a szóvivő.
   
A Boeing 737/900 típusú repülőgépen 171 utas és 6 fős személyzet tartózkodott. A repülőtéri szakemberek szerint a visszajelző szenzor hibásodhatott meg, ez okozta a fékszárny rendellenes működését. Hardy Mihály hozzátette: azt, hogy a probléma nem volt jelentős, jelzi: a gép nemsokára visszaindul Amszterdamba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.